Кардинал Матео Дзупи, натоварен от Папа Франциск да помогне за постигането на

...
Кардинал Матео Дзупи, натоварен от Папа Франциск да помогне за постигането на
Коментари Харесай

Папският пратеник за мир ще посети Вашингтон

Кардинал Матео Дзупи, претрупан от Папа Франциск да помогне за постигането на мир в Украйна, отпътува през днешния ден за Вашингтон, с цел да се срещне с представители на американските управляващи като продължение на диалозите му в Киев и Москва, оповестиха от Ватикана, съобщи Ройтерс.

Дзупи, който има забележителен опит като медиатор в мирни начинания на Католическата черква, е претрупан от Франциск да се опита да откри " пътища на мира " сред враждуващите страни, показва Асошиейтед прес.

" Посещението се реализира в подтекста на задачата, предопределена за поощряване на мира в Украйна, и има за цел да обмени хрумвания и отзиви по отношение на трагичната сегашна обстановка и да поддържа начинания в филантропичната сфера за облекчение на страданията на най-засегнатите и уязвими хора, изключително на децата ", се споделя в изказването на Ватикана.

Светият трон показва, че пратеникът на папата ще бъде в Съединени американски щати там три дни, само че не се показва с кого ще се срещне.

Посещението има за цел да насърчи мира в Украйна и поддръжката за " филантропични начинания за облекчение на страданията на хората, които бяха наранени най-тежко ", и към най-уязвимите, по-специално децата, се споделя в изказването.

Миналия месец Дзупи посети Москва, където се срещна с ръководителя на авторитетната Руска православна черква, патриарх Кирил, и с съветския комисар по въпросите на децата Мария Лвова-Белова.

По-рано през юни той посети Киев и се срещна с украински президента Володимир Зеленски.

Зеленски, който се срещна с папата през май, изиска от Ватикана да  подкрепи неговия категоричен кротичък проект, който приканва за възобновяване на

териториалната целокупност на Украйна, евакуиране на съветските войски и преустановяване на военните дейности, както и възобновяване на държавните граници на Украйна, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР